MY RECENT POST

Sunday, February 27, 2011

Bantal Comel untuk pelamin

konsep pelamin yang saya buat ialah rahsia...hihihi..tapi haritu baru je beli bantal2 comel untuk diletak kat pelamin...mahal jugak bantal ni ( bagi saya la) yang kecik kat carrefour RM9.90 /pc, yang besar sikit kat ikea RM 12.90/pc..Saya bantai ambil 6 biji warna merah hitam..huhu..tak tahu la cukup ke tak untuk pelamin nanti..Beli bantal ni macam2 boleh buat, saya akan gunakan untuk hiasan pelamin & sebagai bantal yang letak kat bawah tangan pengantin ( ala yang masa sesi renjis merenjis tu)..Then colour sarung bantal ni akanku tukar dengan kaler lain walaupun kaler yang dah sedia ada tersangat la cantikkkk  @_@

untuk buat sarung bantal saya beli kat nagoya. bahagian langsir yang berkilat di depan & belakang berwarna gelap & tebal ..kat nagoya ada banyak jenis material ,kaler & kilat lebih kurangla. Saya pilih yang tebal untuk buat sarung..sama sebijik macam beli bantal siap yang dijual di kedai2..hihi.. satu meter kain boleh buat 3 biji bantal yang sederhana besar ( bantal ikea) ..mungkin lebih lagi...(tak sabarnya nak siapkan jahit sarung bantal ni)

harga material tu RM8/mtr...ingatkan ada diskaun lagi macam haritu rupanya dah habis sale..waaaa...nyesal tak beli awal2...selain tu masa jenjalan kat ikea ternampak satu item yang comel sangat..so me & encik tunang decide nak jadikan salah satu item doorgift untuk tetamu istimewa ( family & friends ). Biasanya untuk door gift saya akan bagi something yang wangi macam bunga rampai ( masa tunang haritu) bukan poutpori ye...potpouri tu busukkkk tau..tapi untuk wedding kami tukar dengan gift yang lebih istimewa..boleh mewangikan bilik & mana2 tempat yang u all suka...wangi & sesuai dengan budget..Upps..kami tidak membazir tau... sebagai  penghargaan kepada kengkawan yang datang ke majlis kami...

Saya tidaklah semewah pengantin2 yang bagi coklat tobleron untuk tetamu (hikhik), semalam dapat coklat tobleron 2 pc...waah syiokk glers...ada table lain kosong gaks..tapi coklat da diamik orang lain..ngeh3x...Coklat je dah cecah puluh ribu..mana nak korek duet dik oii...mahall woo..maunya tak makan setaun karang..

me & encik tunang

see.. see..tobleron woo...sedapp tapi saya belum mampu nak buat camni..hihih
~~Setakat ni baru itu yang dibeli...banyak lagi perlu diselesaikan ~~ ^_^