MY RECENT POST

Monday, March 26, 2012

Tutorial memakai Tudung Bawal vivadea

Hi uollss..ekceli banyak lagi tutorial yang saya dah buat tau. Semua tu boleh rujuk kat page vivadea terus ,kat you tube pun ada..hikhik kat sini You Tube Vivadea

Ada macam2 tutorial cara nak pakai selendang, cara nak buat selendang jadi turban, and yang paling latest cara menggayakan tudung bawal. Semua nye best2! So, takda la uolls bosan dengan gaya yg sama je kan2??hihihi


Tudung Dhia merupakan inspirasi design tudung bawal, cuma saya mengolah reka bentuk menjadi lebih menarik dengan menggunakan material berbeza iaitu cotton silk dan reka bentuk bulat serta segitiga di bahagian belakang. 

Material cotton Silk saya best sangat sebab:

1- tak tebal
2-tak panas
3- Senang bentuk
4- Boleh buat muka bujur
5- Senang iron
6- washable
7- Boleh adjust labuh ( bidang 45 inch)


Saya dah test sebagai koleksi peribadi saya before jual kat customer tau. Dan ternyata memang selesa dipakai! Plus orang sekeliling keep on saying tudung tu simple tapi nampak eksklusif.. ( segan jugak org duk memerhati saya ke hulu ke hilir..kihkihkih )

Dulu2 masa zaman kolej memang tudung bawal jadi pilihan saya sebab senang pakai tak belit2 & jimat masa nak ke kelas. Tapi time tu budak hingusan lagi sebab pakai gaya yang sama jek..Bosannnn..hahaha.. So saya buat tutor cara baru pulak. Cara yang sangat simple dan nampak menarik. 

psst:- kalau nak order klik kat SINI   ~ www.vivadea.com


Untuk gambar yang ketiga anda boleh pin di sebelah kiri atau kanan- gambar hanya tunjuk cara. Dan hasil last tu saya flipkan gambar jek..jangan keliru ye..mana2 pun sama jek :)


Saya pakai kaler grey ^_^


Selamat mencuba!!